Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Lionel Messi 2022 legjobbja

Robert Lewandowskit utasította maga mögé, aki két egymást követő évben kapta az elismerést.

Lionel Messit választotta 2022 legjobb játékosának a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS.

A honlapján szerdán közzétett lista szerint a Paris Saint-Germain argentin sztárja, aki decemberben, Katarban világbajnoki címig vezette a dél-amerikai ország válogatottját, hatalmas fölénnyel végzett az élen. Mögötte zárt klubtársa, a friss vb-ezüstérmes francia együttes színeiben vb-gólkirály Kylian Mbappé éppúgy, mint a legutóbbi aranylabdás Karim Benzema, a Real Madrid támadója, aki sérülése miatt nem jutott szóhoz a franciáknál a katari tornán.

Az IFFHS rangsorában a negyedik helyet érdemelte ki a szintén a spanyol bajnoki címvédőt erősítő Luka Modric, a Katarban bronzérmesként zárt horvát válogatott irányítója, míg az ötödik pozíciót a vb-ről lemaradt norvég nemzeti együttes és a Manchester City „gólvágója”, Erling Haaland foglalja el. A voksoláson más labdarúgó nem szerzett pontot.

A nemzetközi szervezet a végeredményt ismertető írásában kitért arra, hogy a világ legjobb játékosának megválasztása eredendően az IFFHS nevéhez fűződik, s a díjat először 1988-ban ítélték oda. Az akkori, majd a következő évi győztes a holland csatár, Marco Van Basten lett, 1990-ben pedig a később a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó Lothar Matthäus, a németek kiváló védője végzett az élen.

– Ők voltak az első nyertesek, amikor is Sepp Blatter akkori FIFA-elnök arra kérte az IFFHS-t, hogy engedje át a díj odaítélését a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek – olvasható az IFFHS honlapján. A szervezet 2020 óta választja meg ismét saját hatáskörben az év legjobb játékosát. Messi mostani sikere előtt tavalyelőtt és tavaly is Robert Lewandowski, a jelenleg az FC Barcelonában futballozó lengyel csatár lett a díj nyertese. (MTI)

A 2022-es IFFHS-választás végeredménye:

—————————————

1. Lionel Messi (argentin), Paris Saint-Germain 275 pont

2. Kylian Mbappé (francia), Paris Saint-Germain 35

3. Karim Benzema (francia), Real Madrid 30

4. Luka Modric (horvát), Real Madrid 15

5. Erling Haaland (norvég), Manchester City 5