Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ősz helyett már a nyáron befejeződik a Lánchíd felújítása

Másfél hónappal a tervezett határidő lejárta előtt, ősz helyett már nyáron befejeződik a Lánchíd felújítása.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán azt írta: a sok-sok év halogatás után elkezdett beruházás a határidő előtt, a költségkereten belül, az eredeti terveknek megfelelően, a teljes átláthatóságot biztosítva valósul meg, és ez – sajnos – Magyarországon kuriózum.
– A Lánchíd végleges forgalmi rendjéről pedig a fővárosiak dönthetnek a most futó Budapesti Lakógyűlésen. A végső döntés az ő kezükben van – fogalmazott a főpolgármester.
A bejegyzés alatt megosztott videóban Karácsony Gergely elmondta azt is, hogy másfél hónappal hamarabb kezdik el a híd műszaki átadását, és már ezen a hétvégén el lehet sétálni a Lánchíd pesti oldala előtti sétányon.
A politikus a legfontosabbnak azt nevezte, hogy – ha a hatóságok elvégzik a dolgukat és kiadják a szükséges engedélyeket –, akkor már augusztus 20-án mindenki használhatja a Lánchidat.
– És az, hogy mi lesz a Lánchíd szerepe a jövőben Budapest közlekedésében, hogy megmarad-e a közösségi és szelíd közlekedési módokat kiszolgáló hídként, vagy visszaengedjük az egyéni gépjárműforgalmat (…), ezt ti döntitek el a Budapesti Lakógyűlésen – hangsúlyozta a főpolgármester a videóban. (MTI)