Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Melegszik az idő a jövő héten

Fokozatosan melegszik az idő, a jövő héten többfelé 20 fok körüli csúcsértékek várhatók. A következő napokban sok lesz a napsütés, de a hétvégén ismét esős időre kell készülni – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hoz.

 

Hétfőn az ország nagyobb részén sok lesz a gomolyfelhő, de azért több-kevesebb napsütésre is lehet számítani. Számottevő csapadék nem valószínű. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 1 Celsius-fok között várható, de a szélvédett, kevésbé felhős, még havas részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet plusz 7 és 12 fok között várható – írja az MTI.

Kedden a napsütés mellett helyenként – nagyobb eséllyel északon – előfordulhat kisebb eső, zápor. A szél élénk, időnként erős lesz. Hajnalban mínusz 1 és plusz 4 fok közötti értékek várhatók, de a szélvédett, fagyzugos helyeken hidegebb is lehet. Délutánra többnyire plusz 13 és 18 fok közé melegszik fel a levegő, azonban északkeleten néhány fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

Szerdán az ország nagyobb részén napos idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű, de néhol előfordulhat gyenge eső, zápor. Sokfelé megélénkül, időnként megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 6, a maximumhőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Csütörtökön változóan felhős idő valószínű, majd a nap második felében északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Helyenként előfordulhat kisebb eső, záporeső. Többfelé élénk, néhol időnként erős lehet a szél. A minimumhőmérséklet plusz 1 és 8, míg a maximumhőmérséklet általában 16 és 20 fok között várható.

Pénteken elszórtan fordulhat elő eső, zápor. Több helyen megerősödik a szél. A hajnali 4-10 fokról általában 16-22 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap többfelé várható eső, záporeső. Sok helyen a szél is erős lesz. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet plusz 6 és 12, a legmagasabb hőmérséklet plusz 16 és 21 fok között alakul. Vasárnap a hajnali órákban plusz 3 és 8, délután 11 és 16 fok közötti értékeket mérhetnek – olvasható az előrejelzésben.