Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Figyelem! Így lesznek nyitva a gyógyszertárak a hosszú hétvégén

Hosszú hétvégének nézünk elébe, ezért figyelembe kell venni a gyógyszertárak nyitva tartását.

Április 15-én, nagypénteken, április 17-én, húsvétvasárnap és április 18-án, húsvéthétfőn kizárólag a 0-24 órás nyitvatartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és készenlétet ellátó gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást – közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) kedden az MTI-vel.

Azt írták, április 16-án, nagyszombaton a pihenőnapokon is nyitva tartó gyógyszertárak nem a szokásos szombati/pihenőnapi munkarendjük szerint, hanem általában 12 óráig tartanak nyitva, zárás után pedig ügyeleti vagy készenléti szolgálat érhető el.

Tudatták: a gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti/készenléti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyeleti, illetve a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról településenként vagy megyénként az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni az www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso oldalon.

A gyógyszerhatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az ünnepnapok torlódása miatt kiemelten fontos a rendszeresen szedett gyógyszerek és a váratlan egészségi helyzeteket enyhítő készítmények időbeni beszerzése.