Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

A kilakoltatási moratórium meghosszabbítását sürgeti a Mi Hazánk

A kilakoltatások leállítását és a moratórium meghosszabbítását követeli a Mi Hazánk Mozgalom.

A mozgalom szerint e nélkül több ezer adós veszítheti el az otthonát.

Fiszter Zsuzsanna, a párt végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa hétfői budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: a veszélyhelyzettel együtt a kilakoltatási moratórium is megszűnik, így június elsejétől adósok tömegei veszíthetik el az otthonukat.

Hozzátette: korábban évi 3-4 ezer kilakoltatás történt átlagosan, de ha a kormány nem intézkedik, akkor az idén akár az 5-6 ezres csúcs is megdőlhet.

Megemlítette, egyes szakmai civil szervezetek azt is elképzelhetőnek tartják, hogy a visszafizetés kilátástalansága miatt önként kiköltözőkkel együtt akár 38 ezer adós is elvesztheti idén az otthonát.

Fiszter Zsuzsanna hangsúlyozta: pártja továbbra is elkötelezett abban, hogy „megálljt parancsoljon a héja követeléskezelőknek, a népnyúzó végrehajtóknak vagy a kizsákmányoló bankoknak”.

Végre álljon a kormány az emberek oldalára, és ne a kizsákmányoló bankokat, végrehajtókat támogassa! – sürgette a Mi Hazánk politikusa.

Elmondta: addig tartanák fenn az általuk sürgetett intézkedést, amíg nem születik átfogó megoldás a „devizahitel-csalás” áldozatainak kártalanítására az érintett bankokra kivetett adóból. (MTI)