Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Közel ötmilliós bírságot kapott a TV2 - Trimedio News

Közel ötmilliós bírságot kapott a TV2

A büntetést korhatár-besorolás miatt szabták ki.

A Halálos iramban: Hobbs & Shaw és előzetesei, valamint a Nagy Ő nem megfelelő korhatár-besorolása miatt összesen több mint 4,9 millió forint bírságot rótt ki a TV2-re a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

A Halálos iramban: Hobbs & Shaw című film 16-os korhatár-besorolás helyett 12-essel került adásba december végén, a 21 és 5 óra közötti idősáv helyett este 7 órától. Emellett a műsorszám előzeteseit 43 alkalommal nem a korhatári kategóriának megfelelő időszakban adta le a csatorna – tájékoztatott az NMHH, hozzátéve, hogy a Nagy Ő című műsorszám megfelelő időpontban, de a 16-os helyett ugyancsak 12 éven aluliak számára nem ajánlott korhatári besorolással került adásba decemberben. Előbbiben az erőszakos jelenetek és trágár kifejezések, utóbbiban a szexualitás és a testiség eszközként történő használata, követendő, pozitív példaként való bemutatása jelentettek problémát, melyek negatív hatást gyakorolhatnak a védett korosztály kialakulóban lévő értékrendjére – írták.

Közölték azt is: a tanács megállapította, hogy a Gyöngyös telephelyű kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség elvi használatára kiírt pályázati eljárás nyertese az egyedül pályázó Mátra Média Kulturális Egyesület.

A szolgáltatók kezdeményezésére a testület hét-hét évvel megújította a Trend FM Budapest 94,2 MHz és a Klasszik Rádió Budapest 92,1 MHz médiaszolgáltatóinak jogosultságait. A testület a pályázati eljárás előkészítése érdekében felkérte az NMHH-t, hogy dolgozza ki a – törvényi kizáró okok miatt nem megújított, a Tilos Rádió által használt – Budapest 90,3 MHz médiaszolgáltatási lehetőség frekvenciatervét – tájékoztattak.

Kitértek arra is, hogy a hatóság elfogadott egy új – a Digitális Közönségmérési Tanács megbízásából a Gemius Hungary által készített – vizsgálatot az online médiumok piacának és felhasználóinak 2021 negyedik negyedévéről. A kutatásból kiderül, hogy a 15 év feletti magyar lakosok több mint háromnegyede – 77,65 százaléka – internetezik, ami több mint 6,4 millió embert jelent.

Leginkább magazinokat és híroldalakat olvasnak a felhasználók – mindkettőt több mint ötmillióan –, de utóbbin majdnem 5 percet töltenek el, míg előbbin csak 2 percet. Ezek szinte 100 százalékát követik mobilról az emberek.

Az NMHH szerint a magazinokat többen olvassák otthoni számítógépekről (85 százalék), mint a híroldalakat (75 százalék), utóbbiakat inkább munkahelyi PC-kről érik el az emberek (80 százalék). A híroldalak hétköznap népszerűbbek 3 millió felhasználóval a hétvégi 2,8 millióval szemben, míg a magazinoknál 2,6 millió körüli a látogatottság a hét minden napján – tették hozzá.

A vizsgált negyedévben a legnépszerűbb weboldalak a 24.hu, az origo.hu és a blikk.hu voltak, amelyek a felhasználók 68,7 százalékát, 67,4 százalékát és 66,3 százalékát érték el. A napi elérést vizsgálva viszont kiderül, hogy a blikk.hu-t látogatják a legtöbben: több mint egymillióan, ami a netezők 15,5 százaléka.

Átlagosan mindhárom felületen körülbelül 23 percet töltenek az olvasók, a legtöbbet azonban az index.hu-n időznek: majdnem egy órát.

A férfiak a három legnépszerűbb weboldalt olvassák, míg a nők a blikk.hu-t, a 24.hu-t és a femina.hu-t. A 15 és 59 közötti korosztályok körében a legnépszerűbb weboldalak a 24.hu és az origo.hu, míg a 60 év felettieknél a blikk.hu megelőzi a 24.hu-t és a harmadik helyen álló origo.hu-t – áll az NMHH közleményében.