Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Minden korlátozás megszűnik az orvosi alapellátásban

Nincs korlátozva a betegekkel való személyes találkozás az alapellátásban.

A háziorvosi és a házi gyermekorvosi ellátásban a koronavírus-járvány első hulláma során elrendelt korlátozó intézkedéseket az emberi erőforrások minisztere már két éve, 2020. május 4-étől visszavonta, így az alapellátásban semmilyen, a betegellátást, illetve a betegekkel való személyes találkozást érintő intézkedés nincs hatályban – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden.

Az NNK honlapján azt írták: az egészségügyi szolgáltatási tevékenységet az alapellátásban (is) az erre vonatkozó jogszabályok és a szakmai szabályok betartásával kell végezni. Ennek megfelelően egyebek mellett biztosítani kell a személyes találkozást és a betegvizsgálat lehetőségét a betegek részére, ami vonatkozik a koronavírus-gyanús betegekre is. Ha a beteg állapota indokolja, a háziorvos az otthonában keresi fel őt – tették hozzá.

A védőoltás továbbra is elérhető a kórházi oltópontokon, de kérhető a háziorvostól is – jelezték. A védőoltások (Covid-19, influenza) beadására tekintettel feltétlenül szükséges a háziorvosok helyszíni jelenlétének biztosítása a rendelőintézetekben – közölték.