Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Azonnali lépések szükségesek az élelmiszerválság elkerülése érdekében

Sürgős állami beavatkozásra van szükség, hogy a probléma megoldásához.

Azonnali kormányzati lépéseket sürgetett az élmiszerválság elkerülése érdekében csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője.

Elmondta: a közeljövőben törvényjavaslat-csomagot nyújtanak be, amellyel stratégiai értékké minősítenék a hazai mezőgazdaságot és élelmiszeripart, egyebek mellett előírnák, hogy csak annak lehet Magyarországon termőföldje, aki azt megműveli, valamint korlátoznák egyes mezőgazdasági termékek nyersanyagként való kivitelét, mert azt a külföldi tulajdonosok által folytatott „egyfajta rablógazdálkodásnak” tekintik.

A Mi Hazánk elnök-frakcióvezetője hozzátette: újra kell építeni a magyarországi élelmiszeripart, egyebek mellett úgy, hogy állami beavatkozással 700 feldolgozóüzemet hoznak létre. Közölte: ez egy két évvel ezelőtti számításuk szerint mintegy háromezer milliárd forintos, gyorsan megtérülő befektetést igényelne, eredményeként pedig „garantáltan el tudjuk látni a magyar lakosságot élelmiszerrel”.

– Mi egy új földosztást szeretnénk – jelentette ki Toroczkai László, hangsúlyozva, hogy nagyon sok magyart lehetne külföldről visszacsábítani azzal, ha állami vagy jelenleg meg nem művelt osztatlan közös tulajdonú földet adnának neki. Hozzátette: az árstop nem megoldás a problémákra. Hosszú távon egyetlen egy megoldás van: ha elindulunk az önellátás irányába – mondta. (MTI)