Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csaknem 426 ezren kapnak értesítést adószámla-egyenlegről

Az adószámla a NAV elektronikus ügyintézési felületén is bármikor megtekinthető.

Május végétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csaknem 426 ezer gazdálkodónak küld értesítést az adószámla egyenlegéről – közölte az adóhatóság kedden az MTI-vel.

Adószámla-kivonatot csak az kap, akinek legalább egy adónemen 5 ezer forintnál nagyobb tartozása, vagy ezer forintot meghaladó túlfizetése van. Többségük a cég- vagy ügyfélkapun kap értesítést, csak a cégkapura nem kötelezett gazdálkodóké érkezik postán. A kivonat mellett késedelmipótlék-értesítőt is kapnak azok, akik fizetési kötelezettségüket tavaly nem, vagy csak késedelmesen teljesítették, és emiatt 5 ezer forintot elérő pótlékuk van.

Az adószámla a NAV elektronikus ügyintézési felületén is bármikor megtekinthető, a 2021-re felszámított pótlékot a gazdálkodók június 16-tól kérdezhetik le. A tartozást a gazdálkodók elsősorban átutalással, vagy a túlfizetés átvezetésével rendezhetik, de egyes esetekben bankkártyával is lehet. A befizetési lehetőségekről szintén tájékoztat a hivatali honlap, miként a túlfizetés kiutalását, vagy tartozásra átvezetését is lehet online kezdeményezni – olvasható a közleményben.