Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

December végéig lehet igényelni a falusi csokot

Június 30. helyett december 31-éig lehet majd kérni a támogatást.

Meghosszabbítja a kormány a falusi csok igénylési határidejét – értesült a Magyar Nemzet.

A lap webes felületén szerdán megjelent cikkben azt írták, a – már egy gyermekkel is igényelhető, de három meglévő vagy tervezett gyermek esetén akár 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást és 15 millió forint kedvezményes hitellehetőséget jelentő – támogatás így fél évvel tovább lesz elérhető az érintett 2678 településen.

A cikkben emlékeztettek: a következő évi költségvetés szerint jövőre minden eddiginél nagyobb összeget, több mint 3200 milliárd forintot fordít a kormány a családtámogatásokra, vagyis nemcsak megmarad a családtámogatási rendszer, hanem az ideihez képest 450 milliárd forinttal bővül is a keret, így arányaiban Magyarország költi a legtöbbet a családok támogatására az Európai Unióban.

Mindez beleillik abba az elvbe, amelyet 2010 óta szem előtt tart az Orbán-kormány, azaz, hogy a családtámogatási rendszerhez mindig hozzátettek, de nem vették el, nem szüntették meg egyetlen elemét sem – írták. Hozzátették, hogy ez az orosz-ukrán háború hatására sem változik majd, hiszen a kormány éppen azért döntött a rezsivédelmi és honvédelmi alap felállításáról, illetve a nagyvállalatokat sújtó extraprofit-különadó kivetéséről, hogy ne a magyar emberek fizessék meg a háború árát.

A cikkben kitértek arra is, hogy a családtámogatási elemek közül a legnépszerűbb a babaváró hitel, amelyet három év alatt már 220 ezren igényeltek, de az otthonfelújítási támogatás sikere is óriási, hiszen a tavaly januári bevezetése óta már több mint 131 ezer családnak segített.

2019 júliusa óta elérhető az autóvásárlási támogatás is, amelynek segítségével három- vagy többgyermekes családok legfeljebb 2,5 millió forintot kaphatnak új, legalább hétszemélyes gépjármű vásárlásához – tették hozzá.