Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Rövidített útvonalon jár a 3-as metró augusztus közepéig

Az autósok figyelmére is szükség lesz.

A 3-as metró szombattól augusztus közepéig csak az északi szakaszon, vagyis Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között jár – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között akadálymentes, légkondicionált pótlóbuszokkal lehet utazni, amelyek rendkívül sűrűn, csúcsidőszakban egy percnél is gyakrabban indulnak – tájékoztatott a közlekedési vállalat.

Mivel a Dél-Pestig meghosszabbított útvonalon közlekedő metrópótló buszok megállnak a Nagyvárad téren is, az M30-as járat az említett időszakban nem közlekedik – tették hozzá.

Közölték azt is, a Nagyvárad tér környékéről a belváros közvetlenül elérhető a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között közlekedő metrópótló autóbuszokkal.

Figyelmeztettek arra is, hogy szombat és augusztus közepe között az 1-es földalatti Deák Ferenc téri átjáróját is felújítják, ezért a földalatti állomása csak az Erzsébet térről közelíthető meg.

A felújítás miatt ideiglenesen bezár a Népliget ügyfélközpont – sorolták.

Felhívták az autósok figyelmét, hogy a pótlóbuszok gördülékeny közlekedése érdekében – az eddig kijelöltek mellett – az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Határ út közötti szakaszon visszaállítják a korábbi autóbuszsávokat, ezért megváltozik a forgalmi rend.

A déli szakaszra is kiterjesztett metrópótlás idejére a kispesti Vak Bottyán utcát lezárják az autóforgalom elől a Határ út és a Lehel utca között, oda – a célforgalom kivételével – csak a pótló autóbuszok hajthatnak be – áll a BKK közleményében.