Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hasmenést okozhat az Aldi spenótos tofuja

A Nébih hívta vissza a terméket.

Bacillus cereus baktérium jelenléte miatt az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. visszahívta a forgalomból a „Natur Aktiv gyorsfagyasztott spenótos tofu medalion” elnevezésű termék egy tételét – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken a honlapján.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy ebből a termékből a 2023. 04. 15-i fogyasztahtósági idejú, 320 grammos, L22292 tételszámú terméket ne fogyasszák el.

A forgalmazó tájékoztatása szerint a fenti azonosító adatokkal rendelkező terméket bármely üzletükben visszaveszik, a vételárat a vásárlást igazoló blokk hiányában is visszatérítik. Az üzletlánc a termékvisszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit – írta a Nébih.

A Nébih tájékoztatása szerint a Bacillus cereus spórás baktérium a természetben, szobai és utcai porban, valamint különböző élelmiszerekben gyakran kimutatható. A nagy tömegben, szájon át bejutó kórokozó 6-16 órás lappangási idő után hányást és hasmenést okoz. A beteg gyorsan tünetmentessé válik.

Az ételfertőzést okozó élelmiszerek lehetnek édességek, burgonyasaláta, zöldségleves, húsgombóc, rizs és mások. A kórokozó a környezetből jut be az ételekbe, melyeket helytelen tárolási körülmények között tartanak – írták. (MTI)