Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Budapest pályázik a 2026-os atlétikai Eb-re

Budapest és Birmingham pályázik a 2026-os atlétikai Európa-bajnokság megrendezésére.

– Két kiváló kandidálónk van a 2026-os kontinensbajnokságra, mindkét szervezőbizottság nagy tapasztalatokkal rendelkezik szabadtéri események lebonyolításában és mindkét városnak nagyszerű stadionja van, bármelyikük remek házigazda lenne – nyilatkozott az európai szövetség (EAA) hétfői hírlevelében Dobromir Karamarinov, az EAA elnöke.

A szervezet képviselői az elmúlt hetekben mindkét helyszínt meglátogatták, miután a Magyar Atlétikai Szövetség és brit társszervezete is hivatalosan benyújtotta pályázatát.

Birmingham idén a Nemzetközösségi Játékoknak ad otthont, a magyar fővárosban pedig jövőre világbajnokságot rendeznek az épülő új atlétikai stadionban. Ennek kapcsán Karamarinov megjegyezte, ezek a világversenyek garanciák arra, hogy bármelyik pályázat is kerül ki győztesként, megfelelő házigazdája lesz az eseménynek.

– A két város a múltban is bizonyította, hogy képes globális és kontinentális viadalokat vendégül látni, mindkettő nagy tiszteletnek örvend – zárta az EAA elnöke.

Idén augusztusban a multisport Eb keretében Münchenben kerül sor a kontinenstornára, két év múlva pedig Róma lesz a házigazda.

A 2026-os Eb-helyszínről idén novemberben dönt az EAA tanácsa. (MTI)