Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Figyelem! Júliustól csak jeggyel vagy kerékpárbérlettel szállítható bicikli a BKK járatain

Az érvényes jegy nélkül közlekedők büntetésre számíthatnak.

Júliustól csak jeggyel vagy kerékpárbérlettel lehet biciklit szállítani a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) érintett járatain.

A BKK pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: július elsejétől – hétvégén is – egy vonal- vagy gyűjtőjegy érvényesítésével, illetve a mindössze 540 forintba kerülő, 30 napig érvényes kerékpárbérlettel szállítható kerékpár a járatokon.

A kerékpárbérletet a BKK ügyfélközpontjaiban, pénztáraiban, automatáiban lehet megvásárolni, ezek listája a BKK Pontkereső oldalán található meg.

– A kerékpárszállítás díján kívül természetesen a kerékpárral közlekedőnek is rendelkeznie kell érvényes jeggyel vagy bérlettel – jegyezték meg.

Jelenleg 5 HÉV-, 10 villamos-, 1 trolibusz- és 12 autóbuszvonalon lehet kerékpárt szállítani, s a BKK a jövőben újabb vonalakra tervezi kiterjeszteni ezt a lehetőséget. A kerékpárszállításról, illetve az arra vonatkozó előírásokról a BKK weboldalán lehet bővebben tájékozódni.

A BKK kiemelte: tekintettel arra, hogy az elmúlt időszakban jelentősen többen közlekednek biciklivel, mint a korábbi években, további fejlesztésekre számíthatnak a kerékpárral közlekedők Budapesten. (MTI)