Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Itt vannak a részletek, mikor kezdődik a Budafok-Tétény útfelújítása

Jövő nyárig is eltarthatnak a munkálatok.

Ősszel kezdődik a Budafok-Tétény közlekedését meghatározó útfelújítás – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A BKK közleménye szerint körforgalmat létesítenek a Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában, emellett átépítik az útpályával párhuzamosan haladó kerékpárutat is.

A beruházás során a Donszky Árpád utcai csomópontig felújítják a hozzá csatlakozó Mária Terézia utcát, ahol csaknem 350 méter hosszú buszsávot létesítenek, átépítik a Donszky Árpád utca és Budafok-Belváros vasútállomás közötti, Mária Terézia utcai kereszteződést.

Továbbá felújítják a járdákat és a szegélyeket, akadálymentes gyalogátkelőhelyeket alakítanak ki, korszerűsítik a közvilágítást, valamint elvégzik a szükséges vízi közmű és távközlési hálózatok kiváltását.

A felújítás részeként több mint húsz fát és 880 cserjét telepítenek – olvasható.

A BKK közölte, a kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárás eredményeképpen a társaság és az STR Mély- és Magasépítő Kft. pénteken megkötötte a felújításra vonatkozó vállalkozási szerződést, amelynek nettó értéke 972 millió forint.

A tényleges munkakezdés az előkészületek lezárása után, várhatóan októberben lesz, a kivitelezés 2023 nyarán fejeződhet be – olvasható a közleményben.