Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tengeri só és paprika ízesítésű enerBiO Tortilla Chipseket hívott vissza a Rossmann

A termékeket az üzletekben visszaveszik.

Tropán alkaloid szennyezettség miatt a Rossmann Magyarország Kft. visszahívja a 125 gramm kiszerlésű enerBiO Tortilla Chips tengeri só, illetve enerBiO Tortilla Chips paprika elnevezésű termékeket – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján csütörtökön.

Hozzátették, valamennyi minőségmegőrzési idejű és tételszámú termék érintett az ügyben, ezért a Nébih kéri a vásárlókat, hogy ezeket a chipseket ne fogyasszák el.

A visszahívott enerBiO Tortilla Chips-ek a Rossmann üzletekbe visszavihetők.

A Nébih oldalán olvasható tájékoztatás szerint a tropán alkaloidok például: nadragulya, beléndek, csattanó maszlag, illetve kokacserje családokba tartozó növények toxikus hatású, másodlagos anyagcseretermékei. A növény minden részében megtalálhatók, így a magban is. Élelmiszerekbe, takarmányokba a növények betakarításánál, gyomnövényekből eredő szennyeződéssel juthatnak be. A tropán alkaloidok nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolják a központi- és a vegetatív idegrendszer működését. Szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhatnak. (MTI)