Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Továbbra is emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

A főváros és környékén jelentős emelkedés tapasztalható.

Országos átlagban tovább emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán.

Azt írták, a 31. héten emelkedő tendencia volt tapasztalható a budapesti agglomeráció vizsgált településein: Tökölön, Biatorbágyon, Szigetszentmiklóson, Budakeszin, Százhalombattán, valamint Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Pécsen, Szegeden, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen és Tatabányán.

A többi vizsgált településen a tendencia stagnál – tették hozzá.

Az NNK közlése szerint a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 19 mintavételi hely esetében az emelkedett, három mintavételi helyen – Debrecenben, Salgótarjánban és Zalaegerszegen – pedig a mérsékelt kategóriába esik.

Az NNK felhívta a figyelmet arra: a vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. A harmadik, megerősítő oltás felvételét továbbra is javasolják annak, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A negyedik oltás elsősorban az időseknek és a kockázati csoportba tartozóknak ajánlott – írták. (MTI)