Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Nincs aggodalomra ok Magyarországon, van elég fa a fűtéshez

Természetkárosítás nélkül is kielégíthető a tűzifaszükséglet.

A magyarországi erdészetek a megnövekedett tűzifaszükségletet is ki tudják elégíteni természetkárosítás nélkül – hangsúlyozza a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csütörtöki közleményében.

Hetek óta érzékelhető a tűzifa iránti kereslet erősödése, de Magyarország erdőiben „óriási potenciál” van, az erdészetek pedig továbbra is szigorú szakmai és hatósági felügyelet mellett dolgoznak – írták. A NAK számít arra, hogy a fatüzelés egyre népszerűbb lesz a közeljövőben, de álláspontja szerint ez sem jelenthet gondot ősszel.

A kamara rámutat: tűzifa szinte minden fakitermelés során keletkezik, akár az ipari célú faanyag kitermelésénél is, ráadásul az elmúlt években gyenge volt a kereslet, így az erdőkben felhalmozódott készletek hosszabb távon fedezhetik az igényeket.

A NAK úgy véli, a tűzifakínálat az eddigihez képest is javítható, hiszen a magánerdők egy része évek óta nem termel ki fát. Az agrárkamara ezek szakszerű kezelésében új lehetőségeket lát, de hangsúlyozza, hogy a természeti értékek védelme a legfontosabb továbbra is. (MTI)