Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Rezsitámogatási rendszert vezet be a fővárosi önkormányzat

Október elsejétől lehet igényelni a támogatást.

Rezsitámogatási rendszert vezet be októbertől a fővárosi önkormányzat: évi 48 ezer forint támogatást kaphatnak a rászoruló gyermekesek, az ápolási díjon lévők vagy más nehéz helyzetben lévő családok, illetve a létminimumnál kevesebb nyugdíjat kapó nyugdíjasok – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester szerdán a Facebook-oldalán közzétett videóban.

A támogatást az érintettek villany-, gáz-, víz- és távhőszámlájából fogják leírni. A valódi átlagnyugdíjnál kevesebb nyugdíjat kapók pedig 24 ezer forint támogatásra jogosultak – közölte a főpolgármester.

Elmondta, hogy javaslatát a Fővárosi Idősügyi Tanács szerdán véglegesítette.

A endszer október elsejétől működik, akkor lehet majd igényelni a támogatásokat – közölte Karácsony Gergely.

Azt mondta, igyekeznek minden lehetséges csatornán eljuttatni az információkat az igényléssel kapcsolatban, de alapvetően a kerületi önkormányzati irodákban lehet majd hozzájutni a támogatáshoz. Ott érdemes tájékozódni arról is, hogy a kerületek milyen támogatást tudnak adni.

Karácsony Gergely emlékeztetett, főpolgármester-jelöltként korábban vállalta: egész Budapestre kiterjesztik a Zuglóban általa kidolgozott szociális modellnek azt az elemét, hogy a rászoruló családok és idősek 20 ezer forint rezsitámogatást kapnak.

„Itt az ideje, hogy megvalósítsam ezt az ígéretemet, és ne csak megvalósítsam, hanem kibővítsem azt” – fogalmazott a főpolgármester, megjegyezve: „bár a szociális támogatások adása alapvetően kormányzati feladat, de úgy tűnik, hogy ők most mással vannak elfoglalva, ellenségképeket keresnek megoldások helyett. Épp ezért itt az ideje, hogy mi lépjünk helyettük – mondta. (MTI)