Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hétfőtől változik forgalmi rend a Határ úti metróállomásnál

A korszerűsítésnek köszönhetően az aluljáró akadálymentes lesz.

Forgalmi változásra kell számítani hétfőtől a Határ úti metróállomásnál, mert elkezdik kialakítani az Üllői úti ideiglenes gyalogátkelőt, amelyen keresztül október második felétől lehet majd megközelíteni a metróhoz vezető aluljáró bejáratát, valamint a buszvégállomást – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

BKK közleménye szerint a Határ úti aluljáró korszerűsítéséhez kapcsolódva átépítik az 50-es villamos végállomásánál lévő lépcsőt, ezért azt az arra közlekedők előreláthatólag október második felétől nem használhatják.

A munkák idején a metróállomáshoz vezető gyalogos-aluljáró, valamint a buszvégállomás megközelítését ideiglenes gyalogátkelőhely segíti, amelyet az Üllői úton alakítanak ki.

A zebra kialakítása az Üllői úton hétfőn kezdődik, ezen a szakaszon sebességkorlátozásra és a változatlan számú forgalmi sávok elhúzására kell számítani.

Az ideglenes gyalogátkelőhelyet előreláthatólag október második felében adják át, addig a kivitelező elvégzi a szükséges bontási munkákat, a közműkiváltásokat és a térrendezést – írták.

A közlemény szerint a Határ úti metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró felújítása ütemezetten halad: a kivitelező szakemberei végeztek a bontási munkákkal az utasforgalmi üzemi tér egy részében, jelenleg az üzemi helyiségek falazását végzik, valamint folyamatban van az 50-es villamos végállomásánál a lift építése.