Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Futópálya javítás miatt egy hétre bezárják a debreceni repülőteret

A leállás a WizzAir, a Lufthansa és az Aeroexpress menetrend szerinti járatait érinti.

A kifutópálya javítása miatt október 3-tól egy hétre bezárják a debreceni repülőteret, ebben az időszakban a légimentőkön kívül nem fogad járatokat a légikikötő – közölte a repülőtér igazgatója, Vajda János pénteken az MTI-vel.

A szakember emlékeztetett rá, hogy a tulajdonos önkormányzat a Modern városok program keretében, állami támogatásból az elmúlt időszakban komoly fejlesztéseket valósított meg a repülőtéren. Ezek a munkálatok kiterjedtek az utasforgalmi épületre, a kifutóra, a gurulóutakra, a légikikötő világítására és kerítésére.

Vajda János ugyanakkor jelezte, hogy az ukrajnai háború miatt a repülőtér komoly terhelésnek volt kitéve: a katonai gépek, és a humanitárius folyosón érkező repülők rövid időintervallumban erős forgalmat jelentettek, aminek következtében sérülések keletkeztek a kifutópályán.

A tulajdonosokkal egyeztetve ezért úgy döntöttek, hogy a biztonság érdekében több táblaelemet kicserélnek a beton kifutón, ami miatt október 3-9-e között lezárják a repülőteret, légijárművet nem fogadnak – mondta az igazgató.

Fotó: Debrecen International Airport/Facebook