Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Energiatakarékossági intézkedéseket vezet be a Közlekedési Múzeum

A döntés érinti a nyitva tartást is.

A megugró energiaárak miatt a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum novembertől energiatakarékossági intézkedéseket vezet be. A döntések érintik a múzeum tagintézményeinek nyitvatartását, azonban a műtárgyak megfelelő tárolása a téli időszakban is biztosított lesz – tudatta a múzeum kedden az MTI-vel.

Összhangban a kormány intézkedéseivel, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum is optimalizálja működését a téli időszakban a megnövekedett energiaárak miatt. A múzeum költségei az utóbbi időben a korábbi évek többszörösére növekedtek. Az intézmény ezzel is hozzájárul az országos energiamegtakarításhoz – olvasható a közleményben.

Mint írják, az intézkedések részeként az irodahelyiségeket maximum 18 fokra fűtik fel, míg a kiállítóterekben a hőmérsékletet a műtárgyvédelmileg megengedhető legalacsonyabb szinten tartják, amit a múzeum dolgozói folyamatosan ellenőriznek.

Azokat a műtárgyakat, amelyek a hidegre kifejezetten érzékenyek, erre a célra kijelölt, klimatizált helyiségekben helyezik majd el a károsodás megelőzése érdekében.

A tájékoztatás szerint változások lesznek a múzeumhoz tartozó tagintézmények nyitvatartásában is. November 1-jétől 2023. március 31-ig a budapesti Kazinczy utcában található Elektrotechnikai Gyűjtemény, a Várpalotán üzemelő Vegyészeti Múzeum, valamint a miskolci Kohászati Gyűjtemény és Massa Múzeum egyaránt zárva tartanak.

Október 24-től a székesfehérvári Alumíniumipari Múzeum, míg november 4-től a budapesti Műszaki Tanulmánytár is csütörtöktől szombatig kizárólag előzetes bejelentkezéssel lesz látogatható – áll az összegzésben.