Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Már több mint félmillió háztartásban online kitöltötték a kérdőívet

Az internetes kitöltés a legegyszerűbb, a leggyorsabb és a legkényelmesebb módja a válaszadásnak.

Már több mint félmillió háztartásban töltötték ki az interneten az október elsején indult népszámlálás kérdőívét – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint hétfő estig 570 ezer címről több mint 1,3 millió személyi kérdőív érkezett be a rendszerbe. A népszámlálásban mintegy 5 millió cím érintett, vagyis csupán három nap alatt a címek több mint 11 százalékáról beérkeztek a válaszok.

Csaknem az összes magyarországi településről küldtek már kérdőívet, az érintett települések aránya eléri a 99 százalékot – írták.

A kérdőíveket október 1. és 16. között lehet önállóan, az interneten kitölteni a postán megkapott, 12 jegyű belépési kód megadásával, a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül – emlékeztetett a hivatal.

A kérdőívet interneten kitöltők nyereményjátékban vehetnek részt, a KSH naponta öt, egyenként százezer forint értékű vásárlási utalványt sorsol ki közöttük – ismertették.

Október 17-től számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyek nem élnek az online kitöltés lehetőségével.

A KSH október 1. és november 28. között tart népszámlálást, amelyben a törvény alapján kötelező a részvétel.

A népszámlálás célja, hogy pontos és részletes képet kapjanak Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről.

Azt írták, az adatok megbízható alapot adnak az országot, a településeket és a lakókörnyezetet érintő legfontosabb gazdasági, szociális és területfejlesztési döntések előkészítéséhez.

„A népszámlálás során gyűjtött adatok kizárólag statisztikai célra használhatók fel. Azokat a KSH összesített formában hozza nyilvánosságra, semmilyen módon nem köthetők össze a válaszadók személyével” – áll a közleményben.