Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Már csak ezen a héten lehet online kitölteni a kérdőíveket

Október 16-án, vasárnap éjfélkor zárul le az online szavazás lehetősége.

Már csak ezen a héten lehet online kitölteni a népszámlálási kérdőíveket – figyelmeztetett a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben felhívták a figyelmet arra, hogy az idei adatgyűjtés első, online szakasza október 16-án, vasárnap éjfélkor lezárul, de addig mindenki önállóan is megválaszolhatja a kérdéseket a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon.

Akik addig nem élnek ezzel a lehetőséggel, azokat október 17. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel, és akkor már csak az ő segítségükkel lehet megválaszolni a kérdéseket.

A kitöltéshez szükséges belépési kód a korábban kézbesített felkérőlevélben található. Ha valaki nem kapott felkérőlevelet, akkor a népszámlálás honlapján keresztül, ügyfélkapu segítségével lehetősége van belépési kódot igényelni – írták, hozzátéve, ha valaki ezzel nem rendelkezik, kérheti egy családtagját, ismerősét, hogy segítsen a kódigénylésben.

A KSH közölte, hétfő estig 1,6 millió címről 3,5 millió személyi kérdőív érkezett be a rendszerbe. A beküldő háztartások több mint fele 2 fős, de 7 százalék körüli az 5 fős vagy népesebb háztartások aránya az interneten kitöltők között. A személyi kérdőívek több mint 20 százaléka 64 év felettiektől érkezett.

Azt írták, a népszámlálásban mintegy 5 millió cím érintett, vagyis eddig a címek 31,6 százalékáról beérkeztek a válaszok. Csaknem az összes magyarországi településről küldtek már kérdőívet, az érintett települések aránya eléri a 99,8 százalékot. A kitöltők több mint fele vidéki városban, negyedük községben él.

A megyék közül Győr-Moson-Sopronban a legmagasabb a kitöltési arány (36,3 százalék), a második Pest (34,3 szálalék), míg a harmadik helyen Fejér megye áll (34,1 százalék). A megyei jogú városok esetében arányaiban Érdről érkezett be eddig a legtöbb kitöltött kérdőív (a kitöltési arány 39,4 százalék), a második Székesfehérvár (39,2 százalék), a harmadik Szombathely (37,9 százalék).

Budapesten a kitöltési arány jelenleg 34,3 százalék. A fővárosi kerületek közül a XVII. (42,4 százalék), a IV. (40,7 százalék) és a XV. (39,6 százalék) áll az első három helyen.

A KSH közölte azt is, hogy mindenki, aki online kitölti a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehet részt. Ehhez nem kell mást tenni, mint a kérdőív beküldésekor regisztrálni a nyereményjátékra.

Az online kitöltés időszaka alatt naponta öt, százezer forint értékű, általános felhasználású vásárlási utalványt sorsolnak ki a kérdőívet kitöltő és a nyereményjátékra regisztráló háztartások között – olvasható a közleményben. (MTI)