Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Itt vannak az új adatok: ennyien hunytak el az elmúlt héten koronavírusban

11 947 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 118 beteg.

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 418 810, közülük 6 205 327-en a második, 3 898 566-an a harmadik, 357 678-an pedig már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati portálon azt írták: az előző héten 11 947 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 132 490-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Meghalt a múlt héten 118, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 47 798-ra emelkedett.

A gyógyultak száma 2 049 649, az aktív fertőzötteké 35 043.

Jelenleg 1597 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 18-an vannak lélegeztetőgépen.

Azt írták, hogy Magyarországon a járvány „jelenleg mérsékelten zajlik”, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. Hangsúlyozták: a vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik.

A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását – olvasható az oldalon.

Kiemelték, hogy a kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól, valamint beadatható a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni.

Már felvehető a megerősítő oltás az új típusú, omikron elleni Pfizer-vakcinával is. Az oltóanyag egyadagos és kizárólag emlékeztető oltásra kapott uniós engedélyt. A megerősítő oltás a pénteki oltási napokon időpontfoglalás nélkül is felvehető – tájékoztattak.

Közölték azt is, hogy a kedvező járványadatokra tekintettel szeptember 30-án változott a koronavírus-fertőzöttekre vonatkozó protokoll. „Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is” – emelték ki.

A kormány és az operatív törzs folyamatosan elemzi a járványhelyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz – írták a koronavirus.gov.hu oldalon. (MTI)