Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Az ATV Heti Naplójának nyereményjátékát vizsgálja a GVH

A fogyasztók megtévesztése miatt indult vizsgálat a műsor ellen.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az ATV-vel szemben, mivel a Heti Napló című műsor közönségszavazásához kapcsolódó nyereményjáték során a csatorna vélhetően megtéveszti a fogyasztókat – közölte a GVH az MTI-vel.

Kiemelik: a vizsgálat az ATV nézőinek érdekeit szolgálja, a fogyasztókat védi. A versenyfelügyeleti eljárást az ATV Első Magyar Magántelevíziós Zrt.-vel (ATV) szemben indították, mivel a tévétársaság a „Heti Napló Sváby Andrással” című műsora alatt vélhetően tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat a fogyasztókkal szemben.

A műsorhoz kapcsolódó játék során a nézők SMS-ben (és a Facebookon) tudnak szavazni az adásban feltett kérdésről, a tévétársaság pedig nyereményeket sorsol ki a szavazók között. A sorsolás ugyanakkor gyaníthatóan már a műsoridő lejárta előtt megtörténik, így az ezt követően szavazók már nem vesznek részt a játékban. A nézők azonban minderről nem kapnak semmilyen tájékoztatást, így a játék elhallgatott lezárását követően is a nyeremények reményében küldik SMS-eiket. A tévétársaság így vélhetően megtéveszti a szavazatokat küldő fogyasztókat – írták.

Az eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy az ATV a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezzel a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására biztosított idő 3 hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.