Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gyógyíthatatlan betegségekre ígértek pirulákat Merkely Béla nevével

Ismét csalók éltek vissza a Semmelweis Egyetem rektorának, Merkely Bélának a nevével.

Azt írták, hogy Merkely Béla nevével most egy olyan készítményt reklámoznak, amelyről azt ígérik, hogy megszüntet akár kilenc gyógyíthatatlan betegséget, megtisztítja az ereket, és hatására elmúlik a magas vérnyomás is – olvasható a semmelweis.hu oldalán.

– Az interneten elérhető cikk hamis állításai miatt a Semmelweis Egyetem megteszi a szükséges lépéseket, de addig kérjük, hogy gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosukkal való konzultáció után szerezzenek be a fogyasztók – írták a közleményben, amelyben olvasásra ajánlották az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján a biztonságos gyógyszervásárlásról írt összefoglalót is.

A Semmelweis rektorának nevével már számtalan alkalommal éltek vissza csalók (főként azóta, hogy a koronavírus-járvány jelentősen növelte Merkely Béla ismertségét). Többek közt az életet meghosszabbító, valamint az agyban lévő paraziták elpusztítását ígérő szereket reklámoztak a nevével. Az egyik átverésnek már gyanúsítottjai is vannak.