Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

December 2–ig lehet jelentkezni a középiskolai írásbeli felvételire

Idén 541 középiskola írt elő írásbeli felvételit a hozzá jelentkező tanulóknak.

Az OH honlapján elérhetők ezeknek a középiskoláknak az adatai, valamint az az elektronikus keresőfelület, amelyen a középfokú intézmények felvételi tájékoztatói és a meghirdetett tanulmányi területek találhatók.

A középfokú iskolák az utóbbi hetekben közzétették felvételi tájékoztatójukat, amelyben meghatározták, milyen osztályokat indítanak a 2023/2024–es tanévben, és megjelölték azt is, hogy milyen felvételi eljárásban veszik fel a jelentkezőket. Közülük 541 középiskola – az intézmények 48 százaléka – jelezte, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók vegyenek részt központi írásbeliken. Ha egy tanuló februárban ezek valamelyikére beadja felvételi jelentkezését, mindenképp részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon.

A jelentkezést december 2–ig ahhoz a vizsgaszervező középiskolához kell beadni, amelyben a felvételiző a vizsgáit meg kívánja írni.

A központi felvételi vizsgákkal és a középiskolai felvételi eljárás további menetével kapcsolatos információk elérhetők az oktatas.hu honlapon – tudatta az Oktatási Hivatal (OH) közleményben az MTI–vel szerdán.