Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Magyar Posta felkészült az év végi csomagforgalmi csúcsra

Csúcsszezonra készülnek, ezért növelték a csomagautomaták számát is.

Idén is megkezdődött a karácsonyi ajándékrendelések időszaka és ezzel együtt a csomagforgalom növekedése a Magyar Postánál; a vállalat felkészült az év végi csúcsra, és idén mintegy 140 új csomagautomatát telepített országszerte – közölte a Magyar Posta az MTI–vel csütörtökön.

Az elmúlt években szerzett tapasztalatok alapján a legtöbb csomag továbbra is a 49–50. héten várható.

A tájékoztatás szerint csúcsszezonra készülve a vállalat a csomaglogisztikai fejlesztések mellett a webáruházi partnerekkel egyeztetve tervezte meg és alakította ki a szükséges kapacitásokat és erőforrásokat annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű és színvonalú szolgáltatást nyújthassa. Ezen túlmenően a már megépült és átadott új depókba automata csomagszortírozó rendszereket is telepített a vállalat, amely nagyban segíti és gyorsítja a csomagforgalom kezelését. Illetve idén bevezették az időablakos kézbesítési szolgáltatást is – közölték.

A posta a csomagautomaták számát folyamatosan növeli. Az ügyfelek hatékony kiszolgálása érdekében mindemellett a kiemelt forgalmú postákon több ügyfélpult áll majd rendelkezésre.

Mivel december 24–e szombatra esik, a posta arra kéri az ügyfeleket, hogy a karácsonyra szánt küldemények feladását lehetőség szerint ne hagyják az utolsó napokra, hogy azok karácsonyig biztonsággal megérkezhessenek a címzettekhez. Emellett kérik, hogy ügyeljenek a címzés pontosságára, olvashatóságára, a telefonszám feltüntetésére, mivel mindez jelentősen megkönnyíti a kézbesítést.