Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Visszanyerte eredeti formáját a Clark Ádám téri körforgalom

A Lánchíd felújítása továbbra is az ütemtervnek megfelelően és költségkereten belül halad.

Hétfőtől már az eredeti, nagy körforgalmat használhatják a Clark Ádám téren közlekedők, a hétvégén ugyanis befejeződött a tér helyreállításának első szakasza – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI–vel.

Azt írták, a kivitelező szakemberei a november 19–20–i hétvégén felmarták a Lánchíd felújításához kapcsolódva tavaly májusban kialakított ideiglenes körforgalom aszfaltját, és helyreállították a korábbról ismert „nagy” körforgalom nyomvonalát, emellett geodéziai kitűzésekkel elkezdték a szegélyek és a szigetek visszaépítését.

Hozzátették: a legfelső aszfalt kopóréteg – az időjárástól függően – a november 26–27–i hétvégén kerül fel, amikor az útépítési munkák miatt ideiglenesen újra lezárják az átmenő forgalom elől a teret. Ekkor festik fel a burkolati jeleket is az útra.

A virágágyás kialakításához szükséges humusz folyamatosan kerül be a tér közepére, ahová a füvesítés mellett december közepére az első, téli időjárásnak megfelelő növényeket is visszatelepítik majd – írták.

Közölték: a kivitelező szakemberei teljesen elbontották a pesti pilont körül ölelő állványzatot, és elkezdték a megújult világítótestek felszerelését, már a helyükre kerültek a pesti és a budai kapuzat alá függesztett kandeláberek. A híd „feldíszítését” hamarosan a pesti oldali és a mederkandeláberek elhelyezésével, majd a pesti korzókorlátok és parti lámpatestek visszaépítésével folytatják.

A BKK tudatta azt is, a tervek szerint december közepére a budai oldal díszes bronzkandeláberei is a helyükre kerülnek, amelyeket az elmúlt hónapokban gondos és aprólékos munkával rekonstruáltak és restauráltak a szakemberek. Emlékeztettek rá: az első világítóoszlopokat még az átkelő tavaly júniusi teljes lezárásakor emelték le a hídfőről – jegyezték meg.

A BKK közleményében emlékeztetett rá, a Lánchíd felújítása többek között a járdák felújításával és a műemléki elemek rekonstrukciójával folytatódik. A 2021 tavaszán kezdődött felújítás a tervek szerint 2023 őszéig tart.