Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Visszanyerte eredeti formáját a Clark Ádám téri körforgalom

A virágágyásba már bekerült a növényzet visszatelepítéséhez szükséges humusz.

Befejeződött a Clark Ádám téri körforgalom visszaépítése, amelyet a Lánchíd felújítása miatt tavaly májusban alakították át – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel.

A BKK közleménye szerint a Clark Ádám téri körforgalom aszfaltját a november 19-20-i hétvégén marták fel, és helyreállították a korábbról ismert „nagy” körforgalom nyomvonalát, majd november 26-án és 27-én az aszfaltozáson, valamint a burkolati jelek felfestésén túl megépült a forgalomelválasztó szigetek többsége és azok szegélye is.

A következő hetekben a forgalom fenntartásával befejezik a tér még hátralévő kisebb építési munkáit, és még december közepe előtt visszatelepítik a téli időjárásnak megfelelő növényzetet, illetve füvesítenek a tér közepén – írták.

A BKK közölte, a Lánchíd felújítása továbbra is az ütemtervnek megfelelően és költségkereten belül halad.

A kivitelező szakemberei a pesti után a budai pilont körülölelő állványzat útpálya fölötti részét is teljesen lebontották, véget értek tehát a jelentősebb kőmunkák a magasban, de az útpálya körüli, illetve alatti részeken még tartanak.

A budai parti nyílásban lévő festősátrat hamarosan lebontják, mert ezen a területen már befejeződött az alsó láncszakaszok és a híd acélszerkezetének korrózióvédelme, továbbá folyamatosan szerelik a helyükre a merevítőtartót fedő recés lemezeket az útpálya és a járdák között – írták.

A Lánchíd felújítása 2021 tavaszán kezdődött el az A-Híd Zrt. kivitelezésében, és a tervek szerint 2023 őszéig tart.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán