Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Korábban érkeznek a januári családtámogatási ellátások

Közel kétmillió családot érint a kifizetés.

Korábban érkeznek a januárban esedékes családtámogatási ellátások – tudatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára csütörtökön a Facebookon.

Hornung Ágnes azt írta, a december havi családtámogatási ellátások az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően az idén is még a karácsonyi ünnepek előtt megérkeznek az arra jogosultak bankszámlájára, postai kézbesítés esetén lakcímére.

Az előrehozott utalással érintett családtámogatási ellátások a családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás (GYES) és a gyermeknevelési támogatás (GYET).

Aki a bankszámlájára kérte, az december 22-én kapja meg az ellátást. Aki a lakcímére kérte, annak december 22-23-án kézbesíti a Magyar Posta.

Az ellátások kifizetése így legkésőbb 2022. december 23-ig megtörténik. A családtámogatási ellátások előrehozott utalása mintegy 1 millió 180 ezer családot érint.

Mindez azt is jelenti, hogy a következő ellátások februárban érkeznek majd, így érdemes lesz beosztani a hamarabb érkező januári ellátásokat.