Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Január elsejétől 15 százalékkal nőnek a nyugdíjak

A miniszterelnök már aláírta az erről szóló kormányrendeletet.

Január elsejétől 15 százalékkal megemeli a nyugdíjakat a kormány – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedden a közösségi oldalán.

Orbán Viktor a Facebook-oldalán megosztott videóban úgy fogalmazott, hogy most írta alá azt a kormányrendeletet, amellyel január 1-jétől 15 százalékkal emelik a nyugdíjakat.

– Az elhibázott brüsszeli szankciók miatt egész Európában tombol az energiaválság, ez bennünket, magyarokat is nyomaszt és érint – hangsúlyozta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy védekezni kell: „mi magyarok ársapkákkal és rezsicsökkentéssel védjük a családokat”.

Jelezte: a védekezés közben nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy Magyarországnak vannak nagy céljai, amelyek túlmutatnak a nehéz időszakokon.

Az egyik ilyen nagy célnak a kormányfő a nyugdíjasok méltó életének biztosítását, illetve a nyugdíjak értékének megőrzését nevezte.

Ezt a célt 2010 óta minden évben sikerült elérnünk; most, hogy 15 százalékkal emeljük január elsejével a nyugdíjakat, ez 2023-ban is így lesz. „A nyugdíjasok számíthatnak ránk!” – hangsúlyozta a miniszterelnök. (MTI)

Fotó: Orbán Viktor/Facebook