Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kiderült, milyen idő várható jövő héten és karácsonykor

Rossz hír: nem lesz fehér a karácsony.

Enyhülés várható az időjárásban a jövő héten, a hét első napjain még számítani lehet napsütésre, de aztán visszatér a borult, párás, ködös idő, záporeső és szitálás is előfordulhat. A hét elején hajnalban még mínusz 7 fokot is mérhetnek, de a hét végére megszűnnek az éjszakai fagyok. Szenteste napján és karácsony első napján felhős idő várható, 5 és 12 fok közötti maximumokkal – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn a kevés fátyolfelhő mellett sok napsütés várható, majd este északnyugat felől határozottan megnövekszik, helyenként meg is vastagszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem valószínű. A keleti, délkeleti szél az ország döntő részén gyenge vagy mérsékelt marad, ugyanakkor a Fertő és Sopron térségében megerősödik, időnként viharossá fokozódik a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű.

Kedden hajnalban, reggel rétegfelhős, párás, ködös körzetek is lehetnek, néhol zúzmarával. Napközben változó vastagságú fátyolfelhőzet szűri majd a napsütést, de az alacsonyabb szinteken is megnövekszik észak felől a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. A keleti, délkeleti szél helyenként megélénkül. A minimum-hőmérséklet nagyrészt mínusz 7 és mínusz 1 fok között alakul, északkeleten ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Délutánra mínusz 1 és plusz 5 fok közé melegszik fel a levegő.

Szerdán részleges hidegpárna alakulhat ki, emiatt több helyen rétegfelhős, párás idő várható ködfoltokkal. Másutt a párásság megszűnését követően hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. Szitálás, esetleg ónos szitálás, néhol gyenge eső előfordulhat. A déli, délnyugati szelet a Dél-Dunántúlon élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 1 fok között valószínű, az eleinte kevésbé felhős részeken lehet ennél hidegebb. Kora délutánra többnyire 2 és 8 fok közé melegszik fel a levegő, de a tartósan felhős részeken ennél hidegebb, a napos részeken melegebb is lehet.

Csütörtökön közepesen vagy erősen felhős idő valószínű helyenként pára-, ködfoltokkal. Néhol előfordulhat szitálás, gyenge eső. Az északnyugati, nyugati majd délnyugati szelet olykor élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 5 és plusz 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 9 fok között valószínű.

Pénteken nagyrészt erősen felhős idő várható helyenként pára, ködfoltokkal. Kisebb esőre, záporra az északi megyékben van nagyobb esély. Megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. A hajnali mínusz 2, plusz 5 fokról 2, 11 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton, szenteste napján többnyire erősen felhős idő valószínű. Néhol gyenge záporeső előfordulhat. Az élénk déli, délnyugati szél helyenként megerősödik. Hajnalban 0 és plusz 6, kora délután 5 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Karácsony első napján, vasárnap közepesen felhős idő a legvalószínűbb. Néhol kisebb eső, zápor nem zárható ki. A nyugati, délnyugati szél olykor megélénkülhet. A minimum-hőmérséklet 0, plusz 5, a maximum-hőmérséklet 5, 12 fok között alakulhat.