Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Átadták a 67-es gyorsforgalmi út déli szakaszát

Átadták a Kaposvárt az M7ees autópályával összekötő 67-es autóút 3,1 kilométer szakaszát.

Pántya József, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára, egyben a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) útfejlesztési igazgatója az eseményen beszámolt arról, hogy a 8 milliárd forintból épült 2×2 sávos, úgynevezett kaposfüredi elkerülő a tervezettnél 4 hónappal korában készült el.

A 67–es gyorsforgalmi út építését a kormánynak és Kaposvárnak a Modern városok programban között megállapodása tette lehetővé – idézte fel. Hozzátette, az út középső, 33,2 kilométeres része 2019–ben készült el, északi szakaszát, a több mint 10 kilométeres látrányi elkerülőt 2024 januárja helyett jövő ősszel, tél elején szeretnék megnyitni a forgalom előtt.

Szita Károly (Fidesz–KDNP), Kaposvár polgármestere arról szólt, hogy már a gyorsforgalmiút–beruházás híre a Kaposvár iránti befektetői érdeklődés élénkülését eredményezte, a városnak azóta megtelt az egyik ipari parkja, és egy újabbat nyit a 67–es út mentén, 160 hektáron.

A településvezető jelezte, a somogyi megyeszékhely 2030–ig szóló programjának hangsúlyos része a város újraiparosítása. „Az a cél, hogy mindenki kapjon munkát, aki dolgozni akar, és magasabbak legyenek a munkabérek” – mutatott rá. Hangsúlyozta, előbbi eléréséhez már közel járnak, Kaposváron ma „rekordalacsony” a munkanélküliek száma.

Gelencsér Attila (Fidesz), Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője azt hangoztatta, hogy minden útberuházás a versenyképesség, a jövedelemtermelő képesség növelését, az életminőség javulását eredményezi, az új utak egyfajta köldökzsinórként szolgálnak a nagyvilág és a települések között.

– A településfejlesztési tervezésnek első lépése a megfelelő infrastruktúra kialakítása kell, hogy legyen, ezért volt fájdalmas, hogy 2010 előtt csak ígérték nekünk ezt az utat, holott a térségnek három kormánytagja is volt – mondta.

Gelencsér Attila a magyarországi gyorsforgalmi úthálózat fejlődését érzékeltetve kitért arra is, hogy amíg 2010–ben a lakosság 60 százaléka, ma 87 százaléka érhet fél órán belül valamilyen gyorsforgalmi utat. (MTI)

Fotó: MTI/Varga György