Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Napsütésre még számíthatunk, de visszatérnek az éjszakai fagyok

A hét elején még több órás napsütés várható napközben.

Keddtől viszont egy hidegfront érkezik helyenként megerősödő széllel, így szerdán hajnalban visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 2 és 8 fok között várható. Ezt követen egy melegfront érkezik élénk széllökésekkel, és vasárnap már a hajnali mínusz 1, plusz 6 fokról 5 és 15 fok közé melegszik fel a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn, karácsony második napján a legtöbb helyen vékonyodik, szakadozik a felhőzet és több órára kisüt a nap. Nagyobb eséllyel az Északi-középhegységben, az Észak-Alföldön és az Alpokalján maradhat tartósan borult, párás az idő. Estétől észak felől újra vastagszik a felhőzet. A szitálás mellett helyenként gyenge eső előfordulhat. A délies szelet akár több helyen kísérhetik élénk, néhol erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos részeken 8 és 15, a tartósan borult, párás tájakon 4 és 7 fok között várható.

Kedden egy hidegfronti felhőzet dél, délkelet felé vonul, mögötte egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, de főleg a délnyugati megyékben maradhatnak erősen felhős területek, a nap második felében pedig nyugat felől fátyolfelhők is érkeznek. A nap első felében szórványosan, délnyugaton több helyen is előfordul eső, zápor, délutántól már csak egy-egy zápor valószínű, esetleg északkeleten – főleg hegyekben – hózápor, éjszakától jelentéktelen ónos eső. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és plusz 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Szerdán helyenként hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, de egy melegfront vastagodó, majd vékonyodó magasszintű felhőzete vonulhat át felettünk. Éjjel, reggel főként északkeleten köd is lehet, amely néhol meg is maradhat. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 7 és plusz 2, a csúcshőmérséklet 2 és 8 fok között várható.

Csütörtökön napos és felhős, párás, ködös területek egyaránt előfordulnak, estétől hazánk nagy részén meg is vastagodhat a felhőzet, beborulhat az ég. Estig számottevő csapadék nem valószínű. Éjjel nyugatról kelet felé vonulhat egy csapadékzóna. A déli, délnyugati irányú szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. A hajnali mínusz 6, plusz 2 fokról kora délutánra 2 és 13 fok közé emelkedhet a hőmérséklet, délnyugaton lesz a melegebb.

Pénteken északnyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozhat a felhőzet, de főleg az északkeleti, illetve a délnyugati megyékben lehetnek erősen felhős, párás körzetek is, ködfoltokkal. A nap első felében délkelet felé elvonul egy csapadékzóna, második felében legfeljebb egy-egy zápor alakul ki. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül, néhol átmenetileg megerősödhet. Hajnalban mínusz 1 és plusz 7, kora délután 4 és 13 fok között alakulhat a hőmérséklet, északkeleten lesz a hűvösebb.

Szombaton nagyrészt közepesen vagy erősen felhős, sokfelé párás idő valószínű, ködfoltokkal. Helyenként előfordulhat eső, zápor. A délnyugati szél helyenként megélénkül. A minimum-hőmérséklet mínusz 1 és plusz 7, a maximum 5 és 15 fok között alakul, délnyugaton lesz a melegebb idő.

Vasárnap gyengébben és erősen felhős, párás, ködös területek is lehetnek. Számottevő csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt lesz a déli, délnyugati szél. A hajnali mínusz 1, plusz 6 fokról 5 és 15 fok közé melegszik fel a levegő, a délnyugati országrészben mérhetik a magasabb értékeket.