Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Egyre több helyen lépnek ki a folyók a medrükből, harmadfokú készültség van a Sajón és a Tarnán is – Fotó!

A Sajó, a Tarna és már az Ipoly is árad.

A Sajó és a Tarna teljes magyarországi szakaszán a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben, kitelepítésre azonban sehol sincs szükség – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője csütörtökön, az MTI megkeresésére.

Siklós Gabriella elmondta: országszerte jelenleg 510 kilométeren van árvízvédelmi készültség a folyókon. Ebből valamivel több mint 200 kilométeren rendelték el eddig a legmagasabb szintet jelentő, harmadfokú készültséget.

Jelezte: a Sajó és Tarna teljes magyarországi szakaszán harmadfokban védekeznek. Ez 24 órás, megerősített figyelőszolgálatot jelent, ugyanakkor lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség. A levonuló árhullám csütörtök reggelre mindkét folyón tetőzött, ám a vízgyűjtőkön lehullott, illetve érkező csapadék miatt még várható újabb vízszintemelkedés. Ennek mértéke azonban nagyban függ attól, hogy hó, vagy eső formájában érkezik-e az utánpótlás – tette hozzá a szóvivő.

aradazipoly
A megáradt Ipoly által elárasztott Rákóczi út Ipolytarnócon. A folyó vízszintemelkedése miatt harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a településen. MTI/Komka Péter

Fotó: MTI/Vajda János