Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Az OMV országszerte 40 töltőállomáson gyűjti a használt sütőolajat

A jövőben nagy hangsúlyt fektetnek a körforgásos gazdasági megoldásokra.

Használt sütőolaj gyűjtésére és tárolására alkalmas konténereket telepített országszerte 40 üzemanyagtöltő állomásán az OMV olajtársaság – közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.

A kihelyezett tárolókban a lakosság csavarzáras PET palackokban biztonságosan lerakhatja a használatra már alkalmatlan zsiradékot – ismertették. Elhelyezhető vaj, zsír, margarin, romlott és lejárt étolaj, használt sütőolaj és sütőzsír is. A konténerek éjjel-nappal használhatók.

A konténerek elszállításáról és pótlásáról az OMV partnere, a használt sütőolaj begyűjtésére és kezelésére szakosodott H-Bio Kft. gondoskodik. A hulladék a begyűjtést követően biodízel előállító üzembe kerül, ahol a feldolgozási folyamat után biogázolaj jön létre, majd kerül újbóli felhasználásra – tették hozzá.

A közleményben Balogh Tibor, az OMV Hungária Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: az OMV nagy hangsúlyt fektet a jövőben a körforgásos gazdasági megoldásokra, amelyek az éghajlatváltozás kihívásainak kezelését szolgálják.

A használt sütőolaj tárolók elérhetősége a www.omv.hu-n megtalálható – tájékoztat a közlemény.

Az OMV Hungária Kft. 200 töltőállomást üzemeltet Magyarországon, ezzel piaci részesedése 15 százalékos az üzemanyagpiacon.