Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ismét Merkely Béla lesz a Semmelweis Egyetem rektora

Merkely Bélát döntő fölénnyel választotta rektorjelöltnek a Semmelweis Egyetem szenátusa.

Döntő fölénnyel választotta rektorjelöltnek a Semmelweis Egyetem szenátusa Merkely Bélát, az intézmény jelenlegi rektorát csütörtökön – közölte az egyetem kommunikációs igazgatósága az MTI-vel.

A közlés szerint a szenátus csütörtökön hallgatta meg a rektori tisztség betöltésére pályázatot benyújtó Kellermayer Miklós és Merkely Béla professzorok programbeszédét.

A testület tagjai titkos szavazással, 36:8 arányban Merkely Béla tanszékvezető egyetemi tanárt, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatóját, Széchenyi-díjas orvost, az egyetem jelenlegi rektorát választották rektorjelöltnek – közölték.

A szenátusban a hat egyetemi kar, a Hallgatói Önkormányzat, a Doktori Tanács, a Klinikai Központ, illetve a két érdekképviselet választott képviselői szavaztak.

A közleményben idézték Merkely Béla rektorjelöltet, aki úgy fogalmazott: annak tulajdonítja győzelmét, hogy széles körben elismerik szerepét abban, hogy a Semmelweis Egyetem – Közép-Kelet-Európában elsőként – a világ legjobb 250 egyeteme közé jutott.

Az elmúlt öt év legfontosabb eredménye az orvos- és egészségtudományi kurrikulum megújítása, és annak gyakorlatba történő bevezetése volt, melynek következtében tovább erősödött a gyakorlati, betegágy melletti oktatás szerepe, hasonlóan a világ meghatározó és legjobb egyetemeihez – tette hozzá Merkely Béla.

A tájékoztatás szerint a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény értelmében a rektorjelöltről szóló javaslatot az egyetem elküldi a fenntartónak. A rektori megbízásra vonatkozó javaslatot a Nemzeti Egészségügyi és Orvosképzésért Alapítvány vezetője a Kulturális és Innovációs Minisztérium útján továbbítja Novák Katalin köztársasági elnöknek, aki július 1-jével öt éves időtartamra bízza meg az egyetem vezetőjét.