Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió

Végső búcsút vettek Mécs Imrétől – Fotó!

Utolsó útjára kísérték pénteken az Óbudai temetőben Mécs Imrét.


Az 1956-os halálraítéltet, a Szabad Demokraták Szövetségének egykori alapító tagját, volt országgyűlési képviselőt Beer Miklós nyugalmazott váci megyés püspök búcsúztatta.
A gyászszertartáson, amelyen megjelent számos korábbi és aktív politikus, Beer Miklós kiemelte, hogy Mécs Imre egész élete a jóért folytatott harcban telt el, mert az Isten erre teremtette.
Azért harcolt, mert tudta, hogy „szabadságra teremtett minket az Isten”, és szabadság nélkül nem lehet élni. Erre a harcra tette fel az életét – mondta az elhunytról Beer Miklós.
Fischer Ádám karmester a barátok nevében kijelentette: „olyan embertől búcsúzunk”, aki életével példát mutatott.
– Elvei, meggyőződése mellett egész életében kitartott, még akkor is, amikor oly sokan átálltak a hatalom oldalára – mondta. – Nemcsak a történelemben, de a szívünkben is örökre ott leszel – fogalmazott Fischer Ádám.

mecsimre temetes2


Závada Pál író is arról beszélt, hogy Mécs Imre a szabadságért hajlandó lett volna a legnagyobb kincsét, az életét is feláldozni.
Hozzátette: 1956 élménye belső iránytűjévé vált és vezette őt egész élete során.
Felidézte, hogy Mécs Imre ott volt a diktatúra lebontásánál és a demokratikus ellenzék bölcsőjénél. Ugyanakkor nem nyugodott bele „a demokratikus intézményrendszer lezüllesztésébe sem” – fűzte hozzá.
– Az 56-osok közül az utolsó mohikán, aki megtér teremtőjéhez –mondta a volt politikusról Závada Pál.
Az életének 90. évében elhunyt Mécs Imre sírja Göncz Árpád volt köztársasági elnök nyughelye mellett, Csoóri Sándor költő, író, politikus síremléke közelében van. (MTI)

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd