Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Igazi kirándulós idő várható a hétvégén, akár 17 fok is lehet

Néhány napra biztosan letehetjük a nagykabátot.


Pénteken borult idő várható, majd szombat délután vékonyodik a felhőzet és emelkedik a hőmérséklet, akár 17 Celsius-fok is lehet, majd vasárnap ismét csökkenni kezd a hőmérséklet. Megszűnnek az éjszakai fagyok, de erős, helyenként viharos lehet a szél a hétvégén – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Pénteken erősen felhős vagy borult idő lesz, csak kisebb szakadozások, rövidebb napos időszakok valószínűek. Kisebb eső elszórtan, legkisebb eséllyel az ország délnyugati részein fordulhat elő. A délnyugati, nyugati szelet helyenként élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 14 fok között alakul.
Szombaton a nap első felében nagyrészt erősen felhős lesz az ég, második felében egyre nagyobb területen vékonyodik, szakadozik a felhőzet, de maradhatnak erősen felhős vidékek is. Főleg az ország északkeleti felén-kétharmadán valószínű szórványosan eső, zápor. A délnyugati, nyugati, majd átmenetileg az északnyugati szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 2 és 8, a maximum 11 és 17 fok között alakul.
Vasárnap jobbára erősen felhős idő valószínű, majd a nap második felétől felhőátvonulásokra kell számítani. Délnyugaton néhol, máshol szórványosan előfordulhat eső, zápor, estefelé északkeleten a hegyekben havas eső is hullhat. A délnyugati, majd északnyugati szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.