Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Orbán Viktort tartják a legalkalmasabbnak a miniszterelnöki pozícióra a magyarok

A magyar választók 49 százaléka továbbra is Orbán Viktort tartja legalkalmasabbnak a miniszterelnöki feladatra.

A magyarok többsége Orbán Viktort tartja a legalkalmasabbnak arra, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen – derült ki a Nézőpont Intézet aktuális kutatásából, melynek részleteit hétfőn közölték az MTI-vel.
A felmérésben – amelyet február 13. és 15. között ezer ember telefonos megkérdezésével készítettek – az áll, hogy az elmúlt hetekben az ellenzék több vezetője, Toroczkai László, Donáth Anna és Dobrev Klára, múlt hétvégén pedig Orbán Viktor is megtartotta évértékelő beszédét. A Nézőpont Intézet arra volt kíváncsi, hogy a jelenlegi „politikai választékból” kit tartanak a magyarok a legalkalmasabbnak Magyarország miniszterelnökének.
A kormányfő a jelölti versenyben „utcahosszal vezet”, a képzeletbeli dobogó második fokára Dobrev Klára került, aki a választók mindössze 13 százalékának a bizalmát tudta megnyerni. A harmadik helyre Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke került, őt a választók 7 százaléka tartja a legalkalmasabbnak a feladatra. Vele szinte holtversenyben van Donáth Anna (Momentum) a 6 százalékos eredményével – sorolták.
Mint írták, a tavaly április óta fennálló „ellenzékváltó hangulat” újabb bizonyítéka, hogy közel annyian gondolják úgy, hogy egyik sem a legalkalmasabb jelölt (11 százalék), mint amennyien Dobrevet választották, és a tanácstalanok aránya annál is nagyobb, mint amennyien Donáth Annára adnák a voksukat.
Még lesújtóbb eredménynek nevezték a baloldal számára, hogy a baloldali szavazók több mint negyede (27 százaléka) nem tud választani a jelenlegi ellenzéki ajánlat közül.
Kifejezetten rossz eredmény a Nézőpont szerint a visszatérő Donáth Anna számára, hogy tíz baloldali szavazóból mindössze egyet (12 százalék) tudott eddig maga mellé állítani, míg elsődleges konkurenciája, Dobrev Klára a kormánykritikus választói közönségének több mint egyharmadát (37 százalék).
– Mindezek alátámasztják, hogy a baloldali jelöltek egyelőre elsősorban nem Orbán Viktor, hanem egymás kihívói – jegyezte meg a Nézőpont.

Fotó: Orbán Viktor/Facebook