Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Négy új sebességmérőt helyez ki a rendőrség Budapesten

Ezzel a lépéssel remélik, hogy nullára csökken a közlekedési balesetben elhunytak száma.

A rendőrség négy új sebességmérőt helyez ki Budapesten – írta Karácsony Gergely főpolgármester
csütörtökön a Facebook-oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bejelentésére hivatkozva.
Karácsony Gergely hozzátette, csak az elmúlt hat hét alatt tíz halálos áldozattal járó karambol volt Budapesten, ezért is van óriási szükség a traffipaxokra. „Ezzel persze nem ér véget a főváros és a BRFK közös munkája, további kamerák kihelyezését látjuk szükségesnek” – jegyezte meg.
A főpolgármester bejegyzése szerint mindez illeszkedik a fővárosi közlekedésbiztonsági stratégiába, amit hamarosan nyilvánosságra hoznak. A célunk egy olyan Budapest, ahol 2030-ig 50 százalékkal, 2050-ig pedig nullára csökken a közúti közlekedés súlyos sérültjeinek és halálos áldozatainak száma – közölte Karácsony Gergely.
A főpolgármester a bejegyzéshez fűzött hozzászólásában osztotta meg az Infostart.hu oldal cikkét, amelyből kiderül, hogy két fix sebességmérő készüléket terveznek a repülőtérre vezető gyorsforgalmi útra, egyet-egyet pedig a Weiss Manfréd útra, illetve a 6-os számú főútra. Balogh Ádám, a BRFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője az Inforádiónak nyilatkozta ezt, közölve: a balesetek megelőzésére tett fellépés első lépéseként a BRFK négy traffibox kihelyezését kezdeményezte. Ezt a főpolgármester támogatta, és a Budapest Közút Zrt. közreműködésével valósítják meg. (MTI)