Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Enyhüléssel és sok napsütéssel kezdődik a tavasz

A tél utolsó napjaiban végre jó időre számíthatunk, megszűnnek a mínuszok.

A tél utolsó napjain még felhős, hideg idő várható, a tavasz kezdetén, a hét második felében azonban emelkedik a hőmérséklet, visszatérnek a 10 Celsius-fok fölötti maximumok, a hajnalok azonban továbbra is csípősek maradnak, jellemzően napos és száraz idő lesz – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott középtávú előrejelzéséből.
Hétfőn túlnyomóan borult lesz az ég, délutántól egyre nagyobb területen válik szakadozottá a felhőtakaró. Legnagyobb eséllyel az ország keleti harmadában fordulhat elő havazás, hószállingózás, de délelőtt helyenként még a déli részeken is havazhat. A nap második felében a csapadék északkelet felé tevődik, majd ott is megszűnik. A keleti, északkeleti tájakon további 1-2 centiméter olvadozó hóréteg nem zárható ki. Az északi, északkeleti szelet több helyen kísérhetik erős, a Bodrogközben olykor viharos lökések. Estére csillapodik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 5 fok között alakul.
Kedden többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél többnyire mérsékelt marad. A minimum hőmérséklet általában mínusz 8 és 0 fok között várható, kora délutánra pedig 4 és 9 fok közé melegszik fel a levegő.
Szerdán, március elsején, a tavasz első napján az ország északkeleti felén jobbára gyengén felhős, napos vagy derült idő várható, míg a délnyugati tájak fölött közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Számottevő csapadék nem valószínű. Több helyen megélénkül az északkeleti szél. Hajnalban mínusz 7 és plusz 2, kora délután általában 8 és 12 fok közötti idő várható, délnyugaton lesz hűvösebb.
Csütörtökön többnyire gyengén felhős, napos vagy derült idő vár ránk, de a délnyugati megyékben közepesen vagy erősen felhős idő valószínű. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, a Zempléni-hegység környékén olykor meg is erősödik. A minimum-hőmérséklet mínusz 5 és plusz 1, a csúcsérték 7 és 11 fok között alakul.
Pénteken az ország északi felén derült vagy gyengén felhős, napos időre lehet számítani, míg délen több lesz a felhő, de csapadék ott sem valószínű. A változó irányú szél mérsékelt marad. Hajnalban mínusz 6 és plusz 3, a kora délutáni órákban 7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.
Szombaton közepesen felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, számottevő csapadék nélkül. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül. A hajnali mínusz 6 és plusz 3 fok közötti értékről délutánra 7 és 12 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.
Vasárnap erősebben megnövekszik a felhőzet, és helyenként kisebb eső, zápor, néhol esetleg gyenge vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Az északnyugati szél nagyobb területen is megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.