Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Április 1-jén indul a fogaskerekű

Hétvégén, napközben 15 percenként járnak majd a szerelvények, nagyobb forgalomnál a BKK sűríti majd a járatot.

Újraindul a fogaskerekű április 1–jén, szombaton; a téli üzemszünet idején felújított pályán csendesebben és üzembiztosan járnak majd a vonatok – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI–vel. Az áprilisra ígért újraindítás azt jelzi, hogy „a fogas érdekében indított akciók láthatóan eredményesek voltak” – reagált a Hegyvidéki Önkormányzat a BKK bejelentésére.
A BKK közleménye szerint a járat hétköznapi menetrendje nem változik, illetve kora reggel és késő éjszaka megmarad a tavaly bevezetett és bevált „Telefogas” rendszer. A társaság korábban erről azt írta: a „Telefogas” rendszer lényege, hogy a járat hajnalban és a késő esti órákban csak akkor és azon a szakaszon közlekedik, amelyet előzetesen megrendeltek.
A BKK újdonságnak nevezte, hogy nyáron – várhatóan több alkalommal is – a nyitott nosztalgia–szerelvény jár majd a Városmajor és a Széchenyi–hegy között.
A XII. kerületi önkormányzat az MTI–hez eljuttatott közleményében emlékeztetett: bár a BKK korábbi ígérete szerint már az őszi felújítást követően járnia kellett volna a fogaskerekűnek, a közlekedési vállalat a téli hónapokban is szüneteltette a járatokat, nagy gondot okozva ezzel a fogast rendszeresen használó hegyvidékieknek, különösen az időseknek.
„Az elmúlt hónapokban sok hegyvidéki lakos írt panaszos levelet az önkormányzatnak a fogaskerekű téli leállása és a járatokat helyettesítő pótlóbuszok szervezetlensége miatt, még aláírásgyűjtés is indult a fogaskerekű megmentéséért. Pokorni Zoltán polgármester és Fonti Krisztina alpolgármester személyesen tárgyaltak a BKK vezetésével, és a fővárosi közgyűlésben is napirendre került az ügy. Fonti Krisztina több nyílt levelet is írt Budapest főpolgármesterének a probléma megoldása érdekében” – olvasható a Hegyvidéki Önkormányzat reagálásában.