Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Megkezdődött a kerti zöldhulladék begyűjtése Budapesten

Megkezdődött a kerti zöldhulladék begyűjtése Budapesten – tudatta a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. közleményben hétfőn.

A Budapesti Közművek keretein belül önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió munkatársai a napokban megkezdték a főváros tizenkilenc zöldövezeti kerületében a kerti zöldhulladék elszállítását.
Az FKF a zöldhulladékot a társaság honlapján kerületi bontásban elérhető térképeken feltüntetett napon szállítja el. Kérik, hogy a zöldhulladékot csak a lakókörzetükre érvényes elszállítási napon, legkésőbb reggel 5 óráig, a gyűjtőjárművekkel megközelíthető, az ingatlan előtti jól látható helyre rakják. Kérik továbbá, hogy a zöldhulladékot az FKF logójával ellátott „KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK” feliratú lebomló hulladékgyűjtő zsákokban tegyék. A társaság az egyéb zsákokban, vagy ömlesztve kihelyezett zöldhulladékot nem szállítja el.
A legfeljebb 10 centiméter átmérőjű faágakat, gallyakat egyméteresre darabolva, megfelelő vastagságú zsineggel kötegelve helyezzék ki a zsákok mellé. Ennél vastagabb ágakat sem szállít el a társaság. A zsákok szavatossági ideje lebomló anyaguk miatt rövid, ezért minél előbb érdemes azokat elhasználni. A begyűjtött zöldhulladékból komposztálással talajjavító anyag készül, ezért fontos, hogy zsákban csak zöldhulladék legyen. Amennyiben az FKF munkatársai a gyűjtőzsákban háztartási hulladékot, építési törmeléket, földet, vagy más, nem odavaló anyagot találnak, nem szállítják el.
A zöldhulladékos zsákok megvásárolhatók többek között a társaság IX. kerület, Ecseri út 8-12. szám alatti ügyfélszolgálati irodájában, a II. kerület, Fő utca 47. szám alatti Budai Ügyfélszolgálati Központjában és a 18 lakossági hulladékudvarban.
A zöldhulladékgyűjtő-zsákok elérhetőségével kapcsolatos aktuális információkat az FKF weboldalán (www.fkf.hu) folyamatosan frissíti – közölte a Hulladékgazdálkodási Divízió. (MTI)