Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Adathalász csalókra figyelmeztet az MVM

A közleményben kiemelték, az ügyfelek bankkártya adatait online sosem kérik.

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis számlaértesítőket kaptak – hívta fel a figyelmet az állami energiacég az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.
Kiemelték: a csalók különböző, jellemzően nem magyar e-mail címekről küldik ki az adathalász levelet, amelyben az adatok gyakran nem pontosak, a számla összege jellemzően nem felel meg a fogyasztás alapján várt értéknek.
A közlemény hangsúlyozza: az MVM Next számlaértesítői kizárólag az , a vagy az feladói címekről érkezhetnek a fogyasztóhoz.
Hozzátették: az MVM Next által kibocsátott elektronikus számlákon vagy számlaértesítőkön minden esetben szerepel az ügyfél MVM Nextnél vezetett folyószámlájának száma, a számla száma, illetve az átutaláshoz szükséges adatok.
A közlemény emlékeztet arra is, hogy az MVM Next online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérik az ügyfelek bankkártya adatait.
A társaság az ügyfelek tájékoztatása érdekében https://www.mvmnext.hu/adathalaszat címen tájékoztató oldalt hozott létre.