Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Több mint 15 millió forint bírságot szabtak ki a buszsávot jogosulatlanul használó autósokra

Súlyos büntetésre számíthatnak azok, akik akadályozzák a buszok és mentők működését.

Három év alatt több mint 15 millió forint bírságot szabtak ki ellenőrző akciók során azokra az autósokra, akik jogosulatlanul használták a buszsávot, ezzel akadályozva az autóbuszokat és mentőautókat – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken a honlapján.
A közlemény szerint 2023-ban negyedik éve, hogy havonta két napon át közösen ellenőrzi az autóbuszsávok használatát a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság és a BKK. Az akciók kezdete óta 43 napon 1553 intézkedés történt, és csaknem 16 millió forintnyi bírságot szabtak ki a rendőrök – írták.
Hangsúlyozták: a kétnapos akciók fő célja nem a büntetés, hanem annak tudatosítása, hogy a buszsáv jogosulatlan használatával a személyautók sofőrjei a többtucatnyi utast szállító autóbuszokat vagy a beteghez, sérülthöz igyekvő mentőautókat hátráltathatják.
Az összehangolt művelet során a reggeli és délutáni csúcsban a leginkább problémás helyszíneken ellenőrzik a buszsávokat a BRFK munkatársai, napközben pedig az árurakodás szempontjából kritikus vonalakon járőröznek.
Hozzátették: a metrópótlás idején a pótlóbuszok által használt sávok ellenőrzése kiemelt figyelmet kapott, hagyományosan pedig a bevezető utak és a belvárosi buszsávok kerülnek fókuszba ezeken a napokon. (MTI)