Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Jelentős havazás várható csütörtökön és pénteken északkeleten

Csütörtök délutántól elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében jelentősebb havazás várható.

A Magyar Közút az érintett térségekben elvégzi a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat, de a sofőröktől fokozott figyelmet kérnek, mivel az autósok döntő többsége már lecserélte a téli gumikat nyárira.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzési modelljei alapján a tavaszi iskolai szünet első napján, csütörtök délutántól Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyék síkvidéki területein 5 centimétert is meghaladó friss hó hullhat, sőt, a Zempléni-hegységben akár ennek duplája is leeshet. A havazás ráadásul péntekre is áthúzódhat.
Közölték azt is, az előrejelzések alapján az érintett térségekben újra „csatasorba” állították a téli munkák során bevethető gépeiket, így a következő napokban 12 órás váltott műszakokban, folyamatosan végzik majd a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat.
A közútkezelő külön felhívta a közlekedők figyelmét, hogy még a szokásosnál is óvatosabban és nagyobb körültekintéssel közlekedjenek a havazásban érintett vármegyékben, mivel a legtöbben már nyári gumira váltottak, amelyek tapadása teljesen más a télies időjárási viszonyok mellett.
Ezért érdemes a megszokottnál is nagyobb követési távolságot tartaniuk és mérsékelniük a sebességüket – tették hozzá.
Tekintettel a várható időjárási helyzetre, arra kérik a közlekedőket, hogy a következő napokban még indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, valamint az út- és látási viszonyokról a Magyar Közút Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu oldalon.