Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Snack Day gluténmentes tallérokat hívott vissza a Lidl

Egyúttal a terméket ki is vonják a forgalomból.

Visszahívja és a forgalomból is kivonja a Lidl Magyarország a Snack Day márkájú gluténmentes tallér sajttal és a gluténmentes tallér medvehagymával elnevezésű termékeket, nem jelölt gluténtartalom miatt – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szombaton az MTI-vel.
A hivatal felhívja a gluténérzékeny vásárlók figyelmét, hogy tallérokat ne fogyasszák el.
A visszahívás minden 100 grammos terméket érint, minőségmegőrzési időtől függetlenül.
Bármelyik Lidl üzletbe visszavihetők az érintett termékek, amelyek árát blokk nélkül is visszatérítik – jelezték a közleményben.
A Nébih a honlapján kiemelte: az Európai Unióban jogszabály írja elő, hogy az élelmiszerek címkéjén fel kell tüntetni a leggyakrabban allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket, például a glutént tartalmazó gabonaféléket, rákféléket, tojást, halat, földimogyorót, szóját, tejet, dióféléket, zellert, mustárt.
Ismertetik: túlérzékenységi reakciót legtöbbször fehérjék, és csak az arra érzékeny egyénekben idéznek elő. Az immunválasz lehet azonnali vagy késleltetett reakció, az élelmiszer allergiák nagy része azonnali. Az allergia leggyakrabban bőrtünetek (kiütés, pirosodás, ekcéma), légzőszervi tünetek (orrfolyás, asztma) és emésztőrendszeri tünetek (hasmenés, puffadás) formájában jelentkezik.